4g modem

Vi vill verkligen kunna vara uppkopplade hela tiden. Men det kan vara utmanade, om du bara kan ansluta till internet med din telefon och därav inte ha samma hastighet som du är van vid. Numera behöver dock inte vara hemma för att få den hastighet du vill ha via Wifi-adaptrar. Och du behöver heller inte lita på andras Wi-Fi-anslutningar jämnt och ständigt. Allt du behöver är ditt egna 4G-modem. För att ta reda på vilken 4G modem som är bäst för just dig, så är det inte allt lätt att veta vilka egenskaper och modem som uppfyller just dina behov. Vi har därför gjort denna sidan för att underlätta när det kommer till valet av rätt 4G-modem.

Bästa 4G Modemen 2020

Nedan listar vi utvalda 4G modem som finns hos Kjell &  Company. De listade modem uppfyller de krav som efterfrågas av de flesta användarna när det kommer till prestanda, användarvänlighet och slutligen att de också är prisvärda. Detta gör att ni ständigt har tillgång till bra Internet, vilket är viktigt när det kommer till att vara rörlig och flexibel när det kommer till att var uppkopplad. Ni blir inte heller beroende av att hitta WIFI-anslutning utan ni kan trygg och enkelt koppla upp era via modemet istället.

Välj ditt 4G modem

Klicka på länkarna ovan för ta del av deras sortiment gällande 4-G modem. Kjell & Company har ett större utbud av 4G modem än de vi listar ovan. Önskar ni ta del av övriga produkter så kan i besöka deras webbplats: Kjell & Company – 4G modem.

När det kommer till att välja modem så får du utgå lite från ditt eget behov. Reser du mycket kan det vara värt att satsa på en liten mindre modell som således inte tar så mycket plats på resan. Då är det lätt att ta fram modemet och koppla in via USB-porten. En annan aspekt är säkerheten. Ofta när du är på resan fot så finns det WIFI-nätverk att tillgå. Dock har du ingen insikt vem som står bakom nätverket och därför kan detta innebära en säkerhetsrisk när du väl koppla in dig på nätverket. Det finns möjlighet att någon scannar av trafiken och t.ex. loggar inloggningsuppgifter eller liknade. Därför är det bra att göra eget 4g modem som du vet inte har några säkerhetsbrister, likt de modem vi listar ovan. Då kan du i lugn och ro använda dig av Internet precis efter ditt behov, utan att vara rädd för dålig säkerhet.

Modemets egenskaper

Egenskaper som kan vara avgörande när det kommer till ditt val av modem:

  • Priset
  • Storleken
  • Uppladdningshastigheter
  • Ev begräsningar (tex bunden till ett visst abonnemang)

Denna typen av information som kan vara avgörande i ditt val av 4G modem listas förstås på respektive produktsida. Priset i sig är relativt närliggande och kommer i slutändan kanske inte vara det som fäller avgörande på vilken produkt du du väljer. Däremot bör de övriga aspekterna och egenskaper kanske avgöra vilket modem ni i slutändan väljer.

En bild på ett 4G modem som kan användas för att få internet överallt.

4G modem vs dela internet uppkoppling via mobilen?

Det är intressant aspekt och fråga. Din smartphone kan koppla flera enheter samtidigt, men det finns en gräns och i slutändan är det prestandan som blir lidande. Att dela internet på din telefon som ett hotspot, gör också att ditt batteri i telefon tar slut riktigt snabbt. Ytterligare en viktigare aspekt, är att telefoner som används som hotspots tenderar att tappa sin signal oftare jämfört med ett 4G modem. En modem har också bättre räckvidd än din telefon. Allt beror egentligen på din användning och vilka behov. För en del kan det räcka att dela via telefonen, men har du ett behov som är mer stabilt och robust med högre krav på prestandan, är det definitivt ett modem som gäller.